CONSULTATII SI EVALUARI DE SPECIALITATE

  • MEDICINA FIZICA SI RECUPERARE MEDICALA
  •  REUMATOLOGIE
  •  NEUROLOGIE
  •  ORTOPEDIE
  •  EVALUARI MUSULOSCHELETALE (TESTING MUSCULAR SI ARTICULAR)
  •  ANALIZA MERSULUI SI A POSTURII
  •  EVALUAREA DEZVOLTARII NEUROMOTORIE-COPII
  • INFILTRATII ARTICULARE

    CU SOLUTII VASCO-ELASTICE SI TEHNICI MODERNE CU BENEFICII EXTRAORDINARE PENTRU MOBILITATEA ARTICULARA SI REFACEREA TESUTULUI CARTILAGINOS SAU OSOS

    CONSULTATII DE SPECIALITATE
    • Consultatii initiale: de la primele simptome, consultatie cu recomandare de investigatii sau cu diagnostic direct.
    • Consultatie dupa investigatii: , multe afectiuni au nevoie de investigatii imagistice (RMN, ecografie) pentru confirmarea diagnosticului.
    • Consultatie de control: dupa parcurgerea etapei de recuperare, dupa interventie chirurgicala sau dupa efectuarea unor proceduri de recuperare.

     MEDICINA FIZICA SI BALNEOLOGIE

    Este o specialitate medicală clinică independentă, responsabilă de prevenirea, diagnosticarea, tratarea şi managementul reabilitării persoanelor cu afecţiuni dizabilitante şi comorbidităţi la toate vîrstele, în vederea promovării capacităţilor şi a performanţelor fizice şi cognitive ale acestor persoane, precum şi în vederea creşterii calităţii vieţii acestora.

    REUMATOLOGIE

          Reumatologia este specialitatea care se ocupa cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferinte non-chirurgicale ale aparatului locomotor.

    Principalele grupe de afectiuni de care se ocupa reumatologia sunt urmatoarele :

    a.   patologie degenerativa : boala artrozica (gonartroza, coxartroza, spondiloza si alte localizari), guta, pseudoguta

    b.   patologie articulara si a tesuturilor moi legata de suprasolicitare si degenerativa : nevralgia cervico-brahiala, fibromialgia, periartrita scapulo-humerala, epicondilita, sindroamele canalare de membru superior si inferior, sindromul Dupuytren, entezite, tenositovite, bursite, capsulite, distrofia simpatica reflexa

    c.   patologie infectioasa articulara : TBC osteo-articular, boala Lyme (borelioza), artritele infectioase

    d.   patologie metabolica : osteoporoza, osteomalacia

    e.   patologie inflamatorie, autoimuna: poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrita reactiva, 

    NEUROLOGIE

    ·         Bolile neurologice reprezinta unele dintre principalele afectiuni cu care se confrunta populatia la nivelul Romaniei. O consultatie de neurologie reprezinta primul pas in diagnosticarea afectiunilor sistemului nervos central si periferic.

    ·         In cadrul unui consult neurologic, medicul specialist realizeaza un examen clinic al pacientului, pentru a putea identifica afectiunea de care acesta sufera. In timpul consultului neurologic, medicul discuta cu pacientul despre simptomele pe care acesta le resimte, despre momentul aparitiei, istoricul medical, formele de manifestare etc. De asemenea, medicul specialist va testa functiile nervoase ale pacientului (reflexele).

    ·         Este foarte important ca la consultul neurologic pacientii sa prezinte toate investigatiile anterioare, pentru ca medicul sa isi formeze o viziune de ansamblu despre afectiunea pacientului.

    ·         In urma consultatei de neurologie, medicul specialist poate sa recomande investigatii suplimentare, pentru a putea oferi un diagnostic precis. Acestea includ analize medicale, investigatii de imagistica (RMN, CT) sau explorari functionale (Ecografie Doppler, EMG, EEG).